Woning - Reisverslag uit Degerfors, Zweden van Joke - WaarBenJij.nu Woning - Reisverslag uit Degerfors, Zweden van Joke - WaarBenJij.nu

Woning

Door: Joke

Blijf op de hoogte en volg Joke

18 Augustus 2008 | Zweden, Degerfors

Het heeft even geduurd maar hier is weer een bericht uit Zweden en met goed nieuws we hebben een woning.Vanmorgen belde de makelaar dat er overeenstemming is tussen de eigenaar en ons. Het is niet zo eenvoudig om hier een huis te kopen, als koper heb je geen makelaar we moesten dus alles zelf uitzoeken en regelen. Maar gelukkig zijn we (na betaling natuurlijk) eigenaar van een mooi houten huis. De kleur is grijs/blauw met witte kozijnen en vensters. Het huis staat in Kväggen, een heel klein gehuchtje tussen Kristinnehamn en Karlskoga. Het is 20km. rijden van Jan zijn werk. Het huis is gebouwd in 1979 in opdracht van de huidige eigenaar. Het is een Oostenrijks huis model Tirool. Als Harry nu een keer komt logeren kan hij gaan zingen van dir Anton!!! We kunnen nog geen foto's laten zien volgende keer misschien. Ook het vissen met Jan,Tonny en deze keer ook Martine gaat steeds beter. Ze hebben vorig weekend 5 snoeken gevangen. Allen liggen schoongemaakt in de vriezer. Het is hier nog steeds regenachtig met uitzondering van afgelopen weekend. Toen was het prachtig weer. Dit kwam ook goed uit want vrijdag en zaterdag was hier een grote braderie met zo,n 200 kraampjes. Ook in de konditorie was het druk, Tonny had appelbeignets gebakken. Dat is iets onbekends in Zweden, maar de mensen willen hier wel alles proberen ze waren in iedergeval heerlijk. zaterdag is er ook een stalenbrug geplaats bij de staal fabriek Outo Kumpo. Het gevaarte werd met 2 kranen op zijn plaats gezet. De brug is afgelopen jaar gerestaureerd. Tonny en Erna gaan deze week over naar hun woning in Duvedalen, 4 km. buiten Degerfors.Het is een mooi huis met een prachtig uitzicht over het meer.Na alle regen van afgelopen week kun je zien dat het water stijgende is. We hebben ook al veel wild en andere dieren gezien, reeën, herten, eekhoorns, kraanvogels een das en een vos. Maar nu loopt hier 10km. verderop een bruine beer. Ik hoop niet dat we hem tegenkomen in onze wandelingen door de bossen. Afgelopen week heeft hij al 4 schapen gedood hij vreet de ingewanden eruit en laat de rest liggen. Hopelijk is zijn honger nu gestild. Het is het grootste roofdier van Zweden en kan wel 300 kilo wegen. Deze week hebben we een paar dagen geen internet(dit vanwege de verhuizing van Tonny en Erna) maar we zijn wel telefonisch bereikbaar. 0046 58641516. Donderdag komen Christiaan en Janneke weer hier, ze willen vrijdag helpen om een aantal spullen uit de opslag te halen. Zaterdag kom ik voor een paar dagen naar Nederland met Ryanair. We krijgen weer een SARA in de familie. Het is jammer dat Jan geen vrij kan krijgen, maar in oktober komen we samen voor een zilveren bruilofts feest. Iedereen de groeten van ons beiden, en wat mij betreft tot ziens voor enkelen. Joke

Joke

Via dit weblog wil ik Joke Groot Jebbink jullie op de hoogte houden van ons leven en werken in Zweden.Wij wonen sinds december 2008 in het rustige en mooie Kväggen.We wonen midden in het grootste aanéén gesloten merengebied van Zweden,de Bergslagen regio. Waar je zomers heerlijk kunt wandelen,vissen en meerdaagse kanotochten kunt maken.

Actief sinds 16 Juni 2008