Hemelvaartsdag
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
21 Mei 2009 | Zweden, Stockholm
Na een week met veel bezoekjes en geen kampioensfeest vertrok ik weer naar Zweden samen met mijn broer Chris en zijn twee jongens Stefan en Jasper.Zij bleven een paardagen daarna kwam Christiaan en vorigeweek zondag pa en ma Groot Jebbink met Joke en Ria.(Zie vorige verslag).Het waren gezellige dagen.De boot werd in en uit het water gehaald(het ding wilde alleen maar achteruit)dus maar weer uit het water,de motor werd na gekeken en met een nieuw propellertje lukte het een week later wel.Samen met Christiaan werd er een grote snoek gevangen op zondag morgen.De andere dag moest deze getoond worden aan pa en ma Groot Jebbink,op de foto is te zien dat pa liever van aardappels en vlees houd dan van vis.Ze hadden allerlei spullen vanuit Nederland bij zich waaronder twee prachtige naam borden,gemaakt door Cindy, met de naam van het huis erop."De Meeuwenberg"en "Måsberget"de Zweedse vertaling.De familie heeft wat rondgereden in de buurt en we hebben buiten gezeten,al liet de zon ons af en toe in de steek.We vinden zelf dat we al aardig ingeburgerd zijn in Zweden,alleen met de groente tuin en de planten slaan we de slag mis. Is in Nederland de ijsheiligen rond 15 mei in Zweden is dat een maand later.Vandaar dat de bonen en de dahlia,s zijn bevroren,we wagen nu een tweede poging en dekken 'snachts alles af met nopjes plastic.Ook wil Jan nog gaas zetten om de groente tuin anders eten de reeën onze sla en boerenkool op.Vanmiddag heeft Jan samen met de buurman 3 bomen omgezaagd,dit alles zonder vergunning.We leggen een voorraad aan voor a.s.winter,wanneer het wat aangedroogd is moet het nog gekleufd worden en in de kelder gepakt.Misschien zijn er in die tijd wel weer familieleden over?? De Zweedse les is voor ons bijna afgelopen,we hebben dan 10 weken schoolvakantie. Na de vakantie beginnen we weer met frisse moed.Ook bij ons achter kun je merken dat de vakantie huisjes weer bewoond worden.We zien meer mensen wandelen en er is meer verkeer. Deze huisjes zijn van mensen uit de stad in de zomer gaan ze dan naar hun zomerstuga's en blijven daar tot aan de herst.Ook kregen we goed nieuws te horen van Jan zijn zus. De chemokuur slaat aan en ze mag nu drie weken op vakantie.Geniet er van jullie beiden.Iedereen verder de hartelijke groeten van ons beiden ,Jan en Joke