KONING
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
30 Augustus 2008 | Zweden, Degerfors
Voelden we ons vandaag als een Koning zo rijk en blij, na een berichtje uit Wichmond is dit dubbelop. Arend Jan probeerde ons rond 17.00 uur te bereiken, wat niet helemaal lukte we zaten op de tribune bij de Degerforster voetbalclub. De wedstrijd was teleurstellend, na met 2-0 te hebben voorgestaan werd het in de tweede helft toch nog 2-2. De dure spits die was aangetrokken is volgens ons zonde geld, maar ja wij zijn geen trainer en dat is maar goed ook. Toen we thuis kwamen was er een berichtje dat we de trotse ouders zijn van een KONING in Wichmond. Na een uitgebreid verslag via de telefoon, van Arend Jan, de nieuwe schutters Koning van Vierakker-Wichmond vinden we het erg jammer dat we op dit moment niet in Wichmond zijn.Maar ja we kunnen niet alles hebben. Vorig weekend was ook heel gezellig na al die rode vlaggen in het dorp, veel mensen weer gezien en gesproken. De jarigen gefeliciteerd en dan is het weer tijd om na Zweden te reizen. De vlucht verliep heel soepel met iets meer dan een uur waren we weer in Stockholm. Tijdens de reis vlogen we boven de wolken, we hadden een soort donsdeken onder ons. Prachtig om te zien en ook de aankomst boven Stockholm was mooi, zo zie je het land ook eens vanuit de lucht. Heb de afgelopen twee dagen Marcel de mooie omgeving laten zien. Vanmorgen moesten we om tien uur op koffie visite bij de huidige bewoners van ons huis. Tonny had een lekkere appeltaart gebakken die we meegenomen hebben.Appeltaart en slagroomtaart kennen ze hier in Zweden niet. Sivert en Lidia wij mogen ze zo noemen waren blij verrast met deze Hollandse lekkernij. Zelf had Lidia ook iets lekkers gemaakt, schijfje aubergine in pannenkoekbeslag gebakken, daarbij kregen we bosbessen of frambozen jam met creme fraiche. Ze hebben ons van alles verteld over- en laten zien- van het huis. Daarna kwam de verrassing een vaartocht met een klein motorbootje over de meren een kilometer van het huis vandaan. Het was genieten van de mooie natuur en de wind in de haren. Daarna kregen we nog een lunch aangeboden, Lidia afkomstig uit Siberieè ze woont nu vijf jaar in Zweden had een Oezbekisch gerecht klaargemaakt. Salade van cantharel met walnoot en witte bonen, plof dit is een geroosterd broodje met tomaat en iets onbekends maar wel lekker met een rijst schotel. We voelden ons wel bezwaard maar zijn toch maar aangeschoven, na het tochtje over het meer hadden we wel trek gekregen. We zijn nu dus eigenaar van een mooi huis en een kleine motorboot. Morgen gaan we naar vrienden 100 km. verder op, daar drinken we maar een glaasje op het Koningspaar in Wichmond
PROOST... AJ EN CINDY