Ontdek je plekje in Zweden
Door: Marcel Groot Jebbink
Blijf op de hoogte en volg Joke
07 September 2008 | Zweden, Degerfors
Nadat ik was aangekomen, ben ik met
Tonny en Joke naar Degerfors gereden. Het begon de volgende dag al goed, met jeuk en irritatie aan de huid.(schone lucht). Na enige dagen kwamen we er achter dat ik allergische ben voor leer. Jan en Joke hebben een leren bankstel. De eerste dagen heb ik veel gefietst en gewandeld samen met Joke. Zaterdag heb ik een bezoek gebracht aan het nieuwe huis van Jan en Joke. Het is een mooi en groot huis, de huidige eigenaar en zijn vrouw zijn aardige en vriendelijke mensen. Ook het tochtje met de boot was erg mooi, genoten van de prachtige omgeving. Zondag ben ik met Jan en Joke naar Mangstorp gereden, heb daar kennis gemaakt met Engelbert en Elke, Hennie en de Tonnie´s. Geprobeerd te vissen maar heb niets gevangen. Joke heeft met Elke eetbare paddestoellen gezocht. Cantharellen en eekhoorntjesbrood. Het was een gezellige dag.Maandag rook het appartement naar paddestoelen, Joke had ze schoongemaakt en was ze nu in de oven aan het drogen. s, Avonds hebben we paddestoellen soep gegeten, we zijn niet ziek geworden. Maar volgens Jan is de incubatietijd 14 dagen. Dinsdag ben ik met Tonny op goed geluk gaan rond rijden door de bossen van Degerfors. We hebben veel sporen gezien, maar helaas geen eland of ree. In de krant stond dat er een beer rond liep, maar ook de beer hebben we niet gezien. s,Avonds heb ik bij hun macaroni gegeten en op een hagelwit tafellaken wist er 1 persoon een mooie oranje vlek te produceren. Dat was ik, sorry Erna. Na het eten hebben we in de serre gezeten en genoten van het prachtige uitzicht. Woensdag hebben Joke en ik een beeld van Picasso bezocht in Kristinnehamn. Kan nu niet zeggen dat ik uit mijn dak ging, maar kultuur technisch gezien was ik goed bezig. Daarna zijn we wezen wandelen bij de Gryten.Donderdag was het tijd voor een nieuw avontuur. Erna, Tonny, Joke en ik zijn wezen golfen. Dat is echt leuk om te doen. Erna en Joke hadden het na ruim 2 uur wel gezien, maar Tonny en ik hebben de 18 hole,s afgemaakt. We zijn om 13.00uur begonnen en om 18.00uur waren we klaar. We zullen allebei in de bakkerij branche moeten blijven, want met ons golfspel verdienen we geen knaak. Het lidmaatschap hier bij de golfclub stelt niets voor, 3000 Kr.is 330 euro per jaar. Dat is in Nederland wel anders. Je mag hiervoor zo vaak spelen als je wilt. Vrijdag ben ik met Jan op stap geweest. Van Karlskoga naar Gotenburg en weer terug. We zijn ruim 13 uur onderweg geweest en ik heb kunnen zien hoe mooi Zweden vanuit een vrachtwagen is en hoe rustig het is op de wegen, dit in vergelijking met Nederland.
De tijd is voorbij gevlogen en dat is een goed teken. Heb veel gezien en gedaan en genoten van het prachtige Zweden.
Marcel Groot Jebbink, voor één keer schrijver van een verhaal op de weblog van Jan en Joke.