Kerstdagen Voorbij
Door: Joke
Blijf op de hoogte en volg Joke
27 December 2009 | Zweden, Stockholm
Ove Petterson belde maandagmorgen al vroeg of Jan kon werken,het andere personeel had kerstvakantie.Het was drie dagen vroeg opstaan 5.00 uur.Buiten was het -18 even wennen dus zo 's ochtends vroeg.Ik heb van maandag tot en met woensdagmiddag gewerkt in de bloemenwinkel,druk geweest met het maken van kerstbakjes.Het zijn andere kerststukjes als in Nederland.Julgroep heet dat hier het is een leuk bakje gevuld met kleine vaste plantjes en kerstversierselen.Voor Nederlandse begrippen oudbollig,maar hier willen ze niet anders ze vlogen de winkel uit.In een Herrgård bij de golfbaan in Degerfors hebben we met een groep Nederlanders genoten van een Julbord.In Zweden is het traditie om voor de Kerst aan te schuiven bij een Julbord met Veel Heel Veel lekkers.Daarna hebben we bij ons nog lekker na geborreld.(De foto's zijn gemaakt door Femke)De echte Kerst wordt gevierd op Julafton de middag en avond voor de Kerst.Dit hebben wij ook gedaan met Tonny,Erna en Martine.We hebben lekker gegeten en genoten van een glaasje wijn.Af en toe keken we gespannen naar buiten zou de kerstman komen met Julklap(kerstcadeaus),nee helaas maar onze Kerst was er niet minder om.Eérste Kerstdag hebben we een slede tocht gemaakt met Huskys.De honden waren door het dolle heen en wilden maar wat graag voor de slee.Het ging af en toe zo hard dat Erna en Martine met slee en al uit de bocht vlogen.De landing was gelukkig zacht in een bed van sneeuw.Kerst vieren met familie in het buitenland voor ons allemaal was het de éérste keer.Tonny,Erna en Martine bedankt voor de gezellige dagen. Tweede Kerstdag hadden we vrienden op bezoek ook dit was heel gezellig.De Kerstdagen zijn nu voorbij gisteren trokken al veel Zweden naar hun vakantie woning voor een paar dagen skieen.De winkels waren weer open en de grote uitverkoop is begonnen.Op oudejaarsdag gaan we met de Nederlandse groep carbid schieten.Jan heeft twee melkbussen en carbid uit Nederland meegenomen.Ik heb beloofd om oliebollen te bakken en punch te maken.Dit volgens een oud Wichmonds recept. Proost.............
Wij wensen alle lezers van dit weblog een goede jaarwisselng en totmails in 2010. Jan en Joke
27 December 2009 - 20:32
Wim En Anny.:
Ook bij ons zijn de kerstdagen voorbij. Bij Janet en Wilfried is alles nog rustig.We wachten dus met spanning nog af. De sneeuw is hier bijna verdwenen, maar tegen dinsdag wordt er weer nieuwe sneeuw verwacht.
Wij wensen jullie een goede en gezellige jaarwisseling, en een gezond 2010.
Hartelijke groeten uit Vierakker. -
28 December 2009 - 20:26
Rob En Anita:
Jan en Joke de beste wensen voor het nieuwe jaar. en een goed 2010!!!
ben benieuwd hoe ze onze olliebollen vinden.
leuk man zon ritje met de huskys is even wat anders dan een stuur in je handen.
lieve groetjes van ons allemaal, en tot ziens. -
29 December 2009 - 19:49
Dinie:
jan en joke de beste wensen voor het volgende jaar groetjes van ons allemaal ook van mijn chineese schoon dochter die hier ook is tot 12 januari. carbiet schieten kennen ze dat daar wel? groetjes dinie
30 December 2009 - 12:53
Herman En Gerdi:
Hoi Jan en Joke,
Jan proficiat met je ADR. Nu de gevaarlijke stoffen nog. Trouwens moet je die honden nog een stuk vlees voorhouden om hard te laten lopen of gaan ze vanzelf? Zal wel he. Wij wensen jullie een hele goede jaarwisseling, doe het rustig aan met de punch enz. en tot in 2010.
Groetjes Gerdi Herman en kids -
31 December 2009 - 14:50
Marcel:
joke nog bedankt voor de boerenmetworst die je in auto hebt laten liggen.smaakte erg goed.ik wens jullie een fijne jaarwisseling en tot wederzien.